Известие

Collapse
No announcement yet.

Първи стъпки 1.9 жтд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първи стъпки 1.9 жтд

Здравейте на всички!
    Преди 3 години преживях мъката да ми гъкне ЕКУ на 147-цата 1.6 16в (пълна скръб). Тогава много се бях влюбил, и много страдах като се наложи да я махна.
    Сега с огромна радост искам да Ви се похваля с новата придобивка , за която малко като гръм от ясно небе стана всички и успях да си намеря много изгодно 147 1.9 жтд 8в
    2/3 вр. Климатроник, темпомат и Босе ...... и останалото се знае.... Не мога да Ви опиша радостта си , НО ....
    моля за съвети и препоръки колата е от Милано на 260 хил. км. и въпроса ми е макар и да съм запознат с ЖТД-тата споделете моля наи-важното за модела на кое най-напред да обърна внимание по двг. и след това като електроника това най-много ме човърка не ми се иска ден през ден да ми излизат грешки за щяло и нещяло, наясно съм ,че е капризна колата и вече окачване и т.н. всичко ще си стегна и също така да попитам за Босе-то много е жестока музиката в колата ама да си попитам има ли особености в системата да внимавам да гледам и т.н. и т.н. .....
    Благодаря Ви предварително - чест и почитания!
    Щастлив съм ,че съм отново Алфист!

Браво, да ти е честита. Но кажи от къде си
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Samcho Покажи съобщение
      Здравейте на всички!
      Преди 3 години преживях мъката да ми гъкне ЕКУ на 147-цата 1.6 16в (пълна скръб). Тогава много се бях влюбил, и много страдах като се наложи да я махна.
      Сега с огромна радост искам да Ви се похваля с новата придобивка , за която малко като гръм от ясно небе стана всички и успях да си намеря много изгодно 147 1.9 жтд 8в
      2/3 вр. Климатроник, темпомат и Босе ...... и останалото се знае.... Не мога да Ви опиша радостта си , НО ....
      моля за съвети и препоръки колата е от Милано на 260 хил. км. и въпроса ми е макар и да съм запознат с ЖТД-тата споделете моля наи-важното за модела на кое най-напред да обърна внимание по двг. и след това като електроника това най-много ме човърка не ми се иска ден през ден да ми излизат грешки за щяло и нещяло, наясно съм ,че е капризна колата и вече окачване и т.н. всичко ще си стегна и също така да попитам за Босе-то много е жестока музиката в колата ама да си попитам има ли особености в системата да внимавам да гледам и т.н. и т.н. .....
      Благодаря Ви предварително - чест и почитания!
      Щастлив съм ,че съм отново Алфист!
      Смени и първо,всики консумативи,ремъци,масла,филтри.После карай и се кефи.Босе-то няма нищо особено-просто е хубава оригинална музика

П.С.Добре дошъл отново в сектата,много безавариини км.
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Здравейте на всички!
        Сега с огромна радост искам да Ви се похваля с новата придобивка , за която малко като гръм от ясно небе стана всички и успях да си намеря много изгодно 147 1.9 жтд 8в...
        Честито, със здраве да си я караш
        А 1.6 с какво ти беше толкова крива?
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Ако си сменяш консумативи редовно няма да имаш никакви проблеми. ЖТД-то не е претенциозен мотор, сам ще се убедиш. Сипвай си нафта и си свиркай, доволен ше останеш !
          sigpic
          Alfa Romeo GT JTD 16v `04
          Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
          Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

Първоначално публикувано от Burkan Покажи съобщение
            Ако си сменяш консумативи редовно няма да имаш никакви проблеми. ЖТД-то не е претенциозен мотор, сам ще се убедиш. Сипвай си нафта и си свиркай, доволен ше останеш !
            Така е, ама тук има и едно условие - внимавай каква нафта сипваш все пак
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Пали трактора и пей сърце )
              147, 1.9jtd, 115hp, 8v, 01.2005, FL

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                Така е, ама тук има и едно условие - внимавай каква нафта сипваш все пак
                Ееее,може ли па да не се обадиш и ти.,...

Честито на колегата за избора на най-сполучливия JTD мотор
                Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
                  Ееее,може ли па да не се обадиш и ти.,...

Честито на колегата за избора на най-сполучливия JTD мотор
                  Пак се заяждаш - честитих на колегата и мисля, че не съм казал нищо лошо в случая. Наскоро имаше даже проблем с нафта от автобуси ли беше, трактори ли
                  Какво ще кажеш да престанеш?
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Благодаря на всички за пожеланията колеги (надявам се мога така да се обърна към Вас)
                    Ще сменя консумативите ангренажен ремък, водна помпа най-напред и после масла пистов ролки и т.н. ...
                    В темата по-горе видях въпрос какво се е случило с старата 147-ца 1.6-то - ами тя всичко си и беше добре чаках да навърша годините лъскава чиста обслужена и накрая компа й се омаза - само като се стопли палеше на студен двигател не щеше , а тогава бяха още много скъпи за да сменим компа заедно с целия имобилайзер като ни казаха 3 хилки напрао червен картон

Но каквото било било сега най-накрая ще се радвам на красавицата с дизеловия дгв. А да попитам колеги тършувах бая по форума , но не намерих целия инструктаж за работа с бордовия двг. ?

Comment

Благодаря на всички за пожеланията колеги (надявам се мога така да се обърна към Вас)
                      Ще сменя консумативите ангренажен ремък, водна помпа най-напред и после масла пистов ролки и т.н. ...
                      В темата по-горе видях въпрос какво се е случило с старата 147-ца 1.6-то - ами тя всичко си и беше добре чаках да навърша годините лъскава чиста обслужена и накрая компа й се омаза - само като се стопли палеше на студен двигател не щеше , а тогава бяха още много скъпи за да сменим компа заедно с целия имобилайзер като ни казаха 3 хилки напрао червен картон

Но каквото било било сега най-накрая ще се радвам на красавицата с дизеловия дгв. А да попитам колеги тършувах бая по форума , но не намерих целия инструктаж за работа с бордовия двг. ?
                      Ете тук
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...?t=2171&page=2
                      пост 25 съм го качил
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Working...
                      X